A Portugál Nyelv és a Portugál Nyelvű Országok Közösségének Napja

A Portugál Nyelv és a Portugál Nyelvű Országok Közösségének Napja
05/03

2023. május 03.

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A fszt. 039)

05/03

2023. május 03. -

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A fszt. 039)


Portugália, Angola és Brazília Budapesti Nagykövetsége az Eötvös Loránd Tudományegyetem Portugál Nyelvi és Irodalmi Tanszékével és a Budapesti Camões Intézet Portugál Nyelvi Központtal közösen idén is megrendezi a Portugál Nyelv és a Portugál Nyelvű Országok Közösségének Napját

Az egész napos rendezvény a portugál nyelv és kultúra népszerűsítésének legfontosabb eseménye. A megnyitón köszöntőt mond Dr. Szijj Ildikó, az ELTE Portugál Tanszékének vezetője, Dr. Bartus Dávid, az ELTE BTK dékánja, és Catarina da Mota Brandão de Araújo, Brazília magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője.

Az esemény során számos előadás hallgatható meg a luzofón polifónia témakörében. Az előadások során azok a nyelvek kerülnek fókuszba, melyek a portugállal közös földrajzi és szocio-kulturális térben együtt élnek: az amazóniai nheengatu, a Zöld-foki-szigeteki kreol és a mirandai (mirandés) nyelv. A programban szerepel még egy könyvbemutató, egy online beszélgetés Conceição Evaristo brazil írónővel, majd az eseményt az Eduardo e Mônica című brazil film vetítése zárja az Uránia moziban.

Portugál nyelvű program