Doktori képzés (PhD)

Doktori képzés (PhD)

Doktori képzés (PhD)

A doktori képzés doktori iskolai keretek között zajlik: a Karon 4 doktori iskolában és azokon belül 75 doktori oktatási programon folytathatják tanulmányaikat, illetve szerezhetnek tudományos fokozatot a hallgatók.

A doktori hallgatók négyéves képzési rend szerint végzik tanulmányaikat. A nyolc féléves doktori tanulmányok ideje alatt a hallgatóknak 240 kreditet kell teljesíteniük. A doktori kurzusok célja a szakmai ismeretek tudományos igényű elmélyítése, a kutatási módszerek elsajátítása, a kutatói, oktatói kvalitások továbbfejlesztése. A doktori fokozat megszerzéséhez a doktoranduszoknak a második év végén, a képzési és kutatási szakasz lezárásaként eredményes komplex vizsgát kell tenniük, majd a kutatási és disszertációs szakasz (5-8. félév) után nyilvános vitában kell megvédeniük doktori disszertációjukat.

A portugál nyelvű irodalom iránt érdeklődők az Irodalomtudományi Doktori Iskola „Portugál nyelvű irodalmak: a prózai műfajok története” programjára tudnak jelentkezni. Nyelvészetből a Nyelvtudományi Doktori Iskola programjai közül a „Romanisztika” programját tudjuk ajánlani. A Történelemtudományi Doktori Iskola pedig a portugál nyelvű országok története iránt érdeklődőket várja.

A doktori képzéssel kapcsolatos információk megtalálhatók az Irodalomtudományi Doktori Iskola, a Nyelvtudományi Doktori Iskola és a Történelemtudományi Doktori Iskola honlapján.

A doktori képzésről további általános információ megtalálható az Egyetem központi honlapján.