A Portugál Nyelv és a Portugál Nyelvű Országok Közösségek Napja

A Portugál Nyelv és a Portugál Nyelvű Országok Közösségek Napja
05/05

2022. május 05.

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A fszt. 039)

05/05

2022. május 05. -

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A fszt. 039)


Portugália, Angola és Brazília budapesti Nagykövetségei az Eötvös Loránd Tudományegyetem Portugál Tanszékével, a Camões Intézet Budapesti Portugál Nyelvi Központtal és a Zöld-foki-szigetek magyarországi tiszteletbeli Konzulátusával közösen idén is megrendezik a portugál nyelv és a portugál nyelvű országok közösségének napját.

Az egész napos rendezvény a portugál nyelv és kultúra népszerűsítésének legfontosabb eseménye. A megnyitón köszöntőt mond Dr. Szijj Ildikó, az ELTE Portugál Tanszékének vezetője, Dr. Bartus Dávid, az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja, és José Filipe, Angola Magyarországi nagykövete. 

Az esemény során számos előadás hallgatható meg: 

Prof. João Paulo Oliveira e Costa (Camões Intézet és Portugál Nagykövetség) a XVI. és XVII. századi luzofón világ genezisét vizsgálja, Prof. Antônio Carlos Secchin (Brazil Nagykövetség) Portugál nyelv: utazás térben és időben címmel tart előadást, Prof. Dr. José Octávio Serra Van-Dúnem (Angolai Nagykövetség) pedig szociológiai szempontból elemzi a kultúrák találkozását. Délután az érdeklődők részt vehetnek az angolai népviseletek bemutatóján, valamint az Arrasta Pest brazil együttes koncertjén.

Magyar nyelvű program
Portugál nyelvű program